Proefabonnement NRC Handelsbl

Proefabonnement NRC Handelsblad

Het NRC Handelsblad heeft zijn pijlen voornamelijk gericht op bepaalde doelgroepen. De meeste NRC-lezers zijn hoogopgeleid of zakenlieden. Hoewel het NRC niet op de oplage kent van grotere kranten zoals De Telegraaf en het AD, heeft het wel de grootste invloed op hoogopgeleiden.

De krant specialiseert zich in bepaalde onderwerpen. Dan moet gedacht worden aan economisch nieuws, politiek nieuws en overheid. Maar onderwerpen als kunst en cultuur, wetenschap, literatuur en opinie komen ook voorbij in het NRC Handelsblad. De krant loopt voorop in achtergrondverhalen, deze zijn zeer uitgebreid te vinden, gericht op nieuws uit ons eigen land en het buitenland.

De belangrijkste rubrieken binnen de krant, krijgen vanzelfsprekend de meeste aandacht. Denk aan nieuws uit het binnenland en het buitenland. Economisch en wetenschappelijk nieuws worden dagelijks vertoond. Sport en cultuur krijgen ook in elke uitgave de aandacht, maar in wat mindere mate.

Geschiedenis van het NRC Handelsblad

Het NRC Handelsblad kent een lange geschiedenis en die mag volgens ons niet onderbelicht blijven. In het jaar 1964 besloten het Algemeen Handelsblad en de Nieuwe Rotterdamse Courant om samen te gaan werken en de krachten te bundelen. Op dat moment ontstond ‘De Nederlandse Dagblad Unie’. Hoewel de twee afdeling onder één en dezelfde naam doorgingen, werd er niet echt samengewerkt. Beide partijen bleven hun eigen werk voortzetten en dat deden ze apart van elkaar. Toen de verliezen elkaar opvolgden, kon een fusie in 1969 niet meer worden voorkomen.

Het waren echter de grote verschillen die tot moeilijkheden zorgde, het verschil tussen Amsterdam en Rotterdam was te groot. De Amsterdamse interesses gingen voornamelijk uit naar cultureel nieuws en maatschappelijke ontwikkeling, de Rotterdamse interesses waren voor het grootste gedeelte politiek en economisch nieuws. Een jaar later kwam de fusie rond en volgden er grote veranderingen. De krant kreeg een make-over en de naam werd officieel veranderd in het NRC Handelsblad.

De oplage van het NRC Handelsblad
Het NRC Handelsblad komt zes keer per week uit, doordeweeks en op zaterdag. Dagelijks worden er bijna 200.000 kranten uitgegeven. In tegenstelling tot veel andere kranten in Nederland is het NRC een middagkrant.

Een proefabonnement of een normaal abonnement op het NRC Handelsblad kan je HIER afsluiten.